PT-TD200 tap density poeder tester

                                                                                                                                         

         

CONTACT MET PROLYSE

Telefoon: +31 (0)162 383100
Contactformulier »

Pharmatest heeft een aantal modellen om poeders te testen, niet alleen op Tap Density maar ook doorstroom eigenschappen, cone angle etc

Overzicht

De PT-TD200 is een Tap Density Tester die kan werken in overeenstemming met de monografieën van de USP <616>, Methode 1-3, de EP en DIN 53194.

 

Certificering

De PT-TD200 kan eenvoudig gecertificeerd worden door gekalibreerd zeezand. Het instrument komt standaard met alle IQ en OQ documentatie daarvoor.

 

Tap Density

Het instrument wordt gebruikt om te bepalen welke extra fysieke kenmerken van het product zoals deeltjesgrootte, grootteverdeling, cone angle, stroombaarheid, vorm etc. samen meer informatie geven over de gedragskenmerken zoals flow eigenschappen dichtheid etc. De resultaten worden gebruikt voor het verbeteren van de kwaliteit van het product in de ontwikkeling evenals de conformiteit van producten op het gebied van kwaliteitsbewaking en procescontrole.

aanvragen of vragen?

Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen of heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via:
Telefoon: +31 (0)162 383100
of klik hier voor het contactformulier

+Lees meer over tap density testers

PT-TD200 Tap Density Poeder Tester en Apparent Volume Tester

De PT-TD200 Tap Density Poeder Tester meet de dichtheid van poeders of granulaten in een bepaald volume: 100ml of 250ml test cylinders. De cylinder wordt bv gevuld met 250ml poeder en na enkele minuten tikken wordt gekeken tot welke volume het poeder is gezakt.

In tegenstelling tot de PT-TD1 Tap Density Tester kan de PT-TD200 tevens worden gebruikt voor de monografieën van de USP <616>, methode 1 en 2 evenals de EP. De PT-TD200 detecteert automatisch in welke positie het test- platform is geplaatst waarmee de snelheid en hoogte automatisch worden aangepast. Het instrument is uitgerust met een LCD-display en een touch toetsenbord voor het invoeren van de diverse gegevens. User access control kan worden geactiveerd.

De PT-TD200 is uitgerust met diverse interfaces met een RS232-COM-poort voor het aansluiten van een PT-DL1 seriële printer en een USB-poort voor aansluiting van het instrument op een PC voor oa het updaten etc. De printeraansluting maakt het mogelijk een test en kwalificatie rapport af te drukken.

Om de luidruchtige werking te beperken is een geluidsdichte behuizing optioneel beschikbaar.