PTB-420

PTB-420 Tablet Hardheids tester

 

Contact met Prolyse

Telefoon: +31 (0)162 383100
Contactformulier »

PTB-420: geautomatiseerde tablet hardheids tester met Balance aansluiting.

De geautomatiseerde tablet hardheids tester PTB-420 van PharmaTest is een dual testmodus instrument om de diameter, dikte, hardheid en eventueel het gewicht van tabletten bepalen. Het instrument is gemaakt in strikte naleving van de EP <2.9.8> en USP <1217>.

Voorafgaand aan het testen van de hardheid van de tablet, kan de PTB-420 dikte (of hoogte) en diameter (of lengte) meten met een optisch systeem (laser).

De samples worden automatisch gepositioneerd door middel van beweegbare “kaken”. Het bewegingsgedrag van de kaak is instelbaar voor de verschillende vormen van tabletten en oblongs. Het instrument kan worden ingesteld in twee modes: lineaire kracht of lineaire snelheidsverhoging.

Kenmerken

  • Volledig USP <1217> en EP <2.9.8> compliant
  • 4 parameters van hetzelfde sample: dikte, diameter, hardheid en gewicht (via aangesloten externe balans)
  • Geschikt voor tablet magazine
  • Dual mode instrument: lineaire snelheids verhoging en lineaire kracht toename
  • Documenteert alle resultaten op externe printer (PCL5 ondersteuning nodig)
  • Meerdere procedure validatie points ingebouwd
  • Programmeerbare print-out van force increase curve

Offerte aanvragen of vragen?

Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen of heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via:
Telefoon: +31 (0)162 383100
of klik hier voor het contactformulier

+Lees meer tablet hardheidstester series 420

Balans Interface

Een balans interface is aanwezig voor aansluiting van een Mettler-Toledo of Sartorius analytische balans om het gewicht van de samples te meten. PTB-420 biedt twee modi voor gewichts meting: ofwel het wegen van elk monster afzonderlijk of het wegen van alle samples bij elkaar en het gemiddelde gewicht daarvan berekenen.

tablet magazine tablet hardheids tester

tablet magazine

Kleurenscherm

De PTB-420 beschikt over een groot, back-lit LCD-kleurenscherm. Menunavigatie wordt gedaan door het gebruik van een klikwiel, vergelijkbaar met die gebruikt worden in tal van autonavigatiesystemen. De gebruiker kan snel door de menu’s bladeren en selecties maken. Snel methoden invoeren met test informatie voor de dikte, diameter, hardheid en gewicht via de alfa- numerieke toetsenbord.  De eenheid waarin gemeten wordt kan eenvoudig ingesteld worden mm / in , Kp / N / Sc.

ptb-420 kleuren display

Kleurenscherm PTB-420

Quick Test

Het is ook mogelijk om met een quick test functionaliteit te werken zonder eerst informatie over de te testen tabletten in te hoeven voeren. Bij het maken van een methode kan ook ingegeven worden welke parameters gemeten moeten worden, bijvoorbeeld alleen de hardheid van een tablet testen. De hoek van het kleurenscherm kan vrij worden aangepast om een optimale zichtbaarheid te garanderen.

Om een test uit te voeren met de PTB-420 gebruikt men een tablet magazine of carrousel  of men plaatst eenvoudig de tablet handmatig in het test compartiment.

Laserstraal

Een klasse 1 laserstraal wordt gebruikt voor het touche-free meting van het sample. De bundel wordt gescand door een CCD-sensor aan de andere kant van het meetgebied. Het sample wordt afgetast door de laserstralen  en tegelijkertijd voor de CCD-sensor bewogen door het bewegende tablet compartiment.

Na het breken van de tablet reinigt het sample compartiment zichzelf en verwijderd alle tablet fragmenten.

PharmaTest heeft de PT-MT3 kalibrator station om tablet hardheids-tester op elk gewenste hardheid te kalibreren met een nauwkeurigheid van 1N. Deze kan ook voor NIET PharmaTest instrumenten gebruikt worden door middel van een optionele adapter.