PTWS-820D dissolutie testers

Dissolutie testers

CONTACT MET PROLYSE

Telefoon: +31 (0)162 383100
Contactformulier »

Dissolutie Testers

Hier vindt u vele modellen dissolutie testers van PharmaTest. Vrijwel allemaal zijn ze
op te waarderen voor gebruik in een half of volledig geautomatiseerd systeem. Ze
zijn volledig in overeenstemming met de geldige USP <711/724>, EP <2.9.3 /4> en
vele internationale Pharmacopeias waaronder de Japanse. Deze dissolutie testers
blinken uit in hun betrouwbaarheid. Ze voldoen aan alle geldende CE normen.

Prolyse BV is exclusief dealer van PharmaTest producten voor de BeNeLux Landen.

Configuraties

Vele configuraties zijn beschikbaar: vessels gerangschikt in 2 rijen: 3+3, 4+4, 6+1,
6+2, 6+6+2 (2 posities niet geroerd); Dissolutie Vessel volumes van 250ml t/m
5 liter; in helder of getint glas, Individuele stirrer start of gezamenlijke start;
handmatige bediening van kap met roerders of geautomatiseerde lift ontwerp, etc, etc.

Offerte aanvragen of vragen?

Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen of heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via:
Telefoon: +31 (0)162 383100
of klik hier voor het contactformulier

Lees meer over Dissolutie Testers van PharmaTest

Overzicht

Op de pagina hieronder vindt u een beknopt overzicht van onze dissolutie testers. We hebben getracht een compleet overzicht te geven.

Naast de afbeeldingen staat meer informatie over de belangrijkste specificaties, accessoires, kalibratie gereedschappen
en hulpstoffen.
Als automatisering uw voornaamste interesse is: jazeker, dit kunnen we ook met deze modellen, vraagt u er naar
(volledig geautomatiseerd en zelfs fiber-optic systemen zijn beschikbaar).

Online Dissolutie

Wij leveren zowel semiautomatische systemen als volledig geautomatiseerde
dissolutie pakketten incl. geavanceerde software.

De laatste ontwikkeling is de IDS-1000 In-Situ Fiber Probe systeem. De DTS-8xx series is wereldwijd een uniek ontwerp,
omdat alle accessories die nodig zijn om een geautomatiseerde dissolutietest uit te voeren “aan boord” is.

Schoonmaken

De PTWS-800 serie heeft een uniek, magnetisch, bevestigings systeem voor het spoelen van de sampling probes. Een spoel tube wordt “geklikt” op het aandrijfhuis van de dissolutie tester.

Touch Screen

In overeenstemming met de cutting edge design van PharmaTest hebben deze populaire dissolutie testers een groot kleuren- touch screen.


PTWS – 820D Dissolutie Tester met Touch Screen

8 Spindle Tablet Dissolutie Tester

Dissolutie Tester PTWS-820D

PTWS-820D Dissolutie Tester

In overeenstemming met de cutting edge design van PharmaTest hebben deze  populaire dissolutie testers een groot kleuren- touch screen. Dit geeft eenvoudige controle van de verschillende settings van het instrument, zoals roersnelheid, lift bediening en verwarming. Het instrument is volledig menugestuurd.

Visuele gegevens op de display informeren de gebruiker over de status van de kritische parameters, bijvoorbeeld de gewenste temperatuur nog niet bereikt. De toegang tot het instrument is met een wachtwoord / code gecontroleerd indien gewenst. De operationele parameters vormen een vast onderdeel van de dagelijkse routine. Al deze parameters worden opgenomen in een testmethode voor snellere opstart. Deze parameters zijn o.a. spindle snelheid, bad temperatuur, sampling tijdstippen en ga zo maar door.

De methode opslag in het instrument is vrijwel onbegrensd. Zodra de test is gestart, wordt een groot lettertype geactiveerd zodat de belangrijkste parameters zelfs op grote afstand nog goed leesbaar zijn voor de laborant. Het ontwerp bespaard u kostbare laboratorium ruimte, doordat u deze op 2 manieren kan opstellen.

Stirring Tools

De PTWS 820D maakt gebruik van de Pharma Test MonoShaft TM design. De hoofd shaft blijft in het instrument. De paddles of baskets worden hier opgeschroefd. Afregeling van de hoogste is niet meer nodig. Elke individuele shaft-positie kan met de hand worden om hoog worden gehaald om bv het schoonmaken van de dissolutie vessels te vergemakkelijken. De PTWS 820D kan een gespreide start uitvoeren (staggered start) voor elk van de acht posities.

Vessel / Korf Centrering

De PTWS 820D dissolutie testers hebben een stevige en precieze 3-punts centrering systeem voor elke vessel positie. Deze houdt de vessel precies in het midden zodat de shaft centrering perfect is. Desgewenst is deze per positie af te stellen. De vessels worden afgesloten door een centrale vessel cover waarin gaten aanwezig zijn voor bemonstering en temperatuurmeting. Elke Vessel heeft een unieke code en kan daarom makkelijk geïdentificeerd worden.

Lift Mechaniek / Aandrijfhuis

Het smalle aandrijfhuis is beweegbaar door middel van een motor (up/down) en heeft 8 programmeerbare standen. Zo is de dissolutie tester gemakkelijk schoon te maken. De lift is zodanig geconstrueerd dat de shafts zich altijd precies in het midden van de vessels bevinden en de vessel wanden 90 hierop staan.

Schoonmaken

De PTWS-820D heeft een uniek, magnetisch, bevestiging systeem voor het spoelen van de sampling probes; U klikt een spoel tube met een magnetische bevestiging onder het aandrijfhuis op elke vessel positie. U start de pomp voor enkele minuten.

Verwarmingssysteem

Het verwarmingssysteem bevind zich in een losstaande RVS behuizing. Quick connect verbindingen zorgen voor een handige snel klik verbinding met het waterbad zelf. Het water wordt rond gepompt door een rustige en krachtige pomp die trillingvrij is opgehangen. Uiteraard is er bescherming tegen oververhitting os via een thermische zekering en thermische schakelaar. Het gehele systeem is zeer service vriendelijk voor de zeldzame gevallen dat de heater uit elkaar gehaald moet worden.

Water Bad

Het vacuum getrokken waterbad kan gemakkelijk uit zijn uitschuifbaar frame gehaald worden om schoon te maken. Verder is een warmte diffusor gemonteerd zodat het waterbad snel en homogeen opgewarmd wordt in no-time.

Afmetingen

De PTWS-820D neemt weinig ruimte in beslag van de kostbaarste laboratorium ruimte o.a. door zijn smalle aandrijfhuis. U kunt de dissolutie tester op 2 manieren op de lab-
tafel zetten: in een 2×4 opstelling of in een 4×2 opstelling. Op deze manier neemt de tester slechts 45cm x 75cm in beslag. Het touch-screen is mee verplaatsbaar en kan
zowel op de “voorzijde” als “achterzijde” gemonteerd worden.

Enkele Kenmerken

◦ Volledig conform USP <711/724>, EP <2.9.3/4>
◦ 8 posities, alle vessels optimaal bereikbaar
◦ Opslag methodes op een SD-Card
◦ 3-punts vessel centrerings systeem
◦ Motor gestuurde lift drive
◦ Staggered start mogelijkheiden
◦ Optioneel – PT-RP8 report printer
◦ Interfaces – RS-232 voor report printer, port voor remote control met software en dissolutie samplers

PTWS-100d EN PTWS-100S

6-Spindle dissolutie testers

De PTWS 100 dissolutie testers hebben een ruimte besparend ontwerp: 6-spindels.

PTWS-800D dissolutie tester

PTWS-800D dissolutie tester

lift-up, individuele start van spindle, zelf dichtende vessels covers met centrering, touch screen bediening (verplaatsbaar!), akoestisch geluidsignaal, testmethode archiveringssysteem en trillingvrije waterbad montage.

Deze dissolute tester kan ook worden gebruikt voor geautomatiseerde oplossingen.

De standaard levering omvat gecodeerde glazen vessels (1 liter), gecodeerde spindels met roestvrij stalen adapter voor o.a. paddles (standaard) en baskets etc. (optioneel), tools voor afstellen paddle diepte en centrering.

De 3by2 of 2by3 opstelling van de vessels garandeert een ruimtebesparend instrument. Met gebruik van de PTWS-100 binnen een geautomatiseerd systeem, heeft de analist volledige toegang tot de vessels, zowel vóór en aan het einde van een run; het complete aandrijfhuis wordt elektrisch omhoog gebracht.

Handmatige en automatische bemonstering wordt gedaan door middel van de vessels covers met speciale gaten, waarin bv de PT-MDS Manual Sampling System of probe passen.

Het speciale ontwerp, waarbij het uit 1 stuk geblazen waterbad geplaatst is in het chassis van het instrument en een externe verwarming, elimineren alle trillingen in het instrument. In de heater zelf bevindt zich een circulatiepomp die verend is opgehangen voor absolute trillingvrije werking.
Voor gemakkelijk en snel onderhoud zijn de heater en de netspanning aansluitingen in een aparte behuizing geplaatst. Pomp, Verwarming, Sensor, Mains Supply Board zijn toegankelijk zonder het dissolutie instrument te verplaatsen uit zijn positie.

Dit bespaart u de noodzaak om een USP kalibratie test te doen na instrument onderhoud. Elke spindel kan beginnen om te roteren in de vessel nadat de tabletten afzonderlijk of gemeenschappelijk zijn ingevoerd.

De PTWS-100D wordt geleverd met een enkele motor voor alle spindles, terwijl de PTWS-100S individuele stappenmotoren heeft voor elk van de 6 spindles. Beschikbaar is een 2 liter versie.

Andere instrumenten van de PharmaTest dissolutie testers series zijn de PT- DT70, PTWS 310 voor 1 en 2 liter vessels, PTWS610 (6+2), PTWS1210 (12+2),

PTWS-800D

8-spindle dissolute testers

ptws-820d dissolutie testerDe PTWS 800D Dissolutie testing instrument is een 8-positie, single drive, compact, tablet dissolutie tester voor vaste doseringsvormen zoals beschreven in USP
hoofdstuk <711/724> en doorsnede EP <2.9.3 / 4> en de DAB en Japanse Pharmacopeia sectie <15>.

Het wordt geleverd met een gespreide startfunctie (staggering) voor elk van de acht posities. De lift wordt elektronisch geregeld en biedt twee standen: een bovenste reinigings positie en een onderste werkstand. De elektrisch aangedreven hefinrichting bevindt zich midden boven het waterbad. Dit zorgt ervoor dat de hele lift met aandrijfmechanisme gepositioneerd is op een manier
zodat de spindels altijd parallel worden gehouden en in een hoek van 90 ° op de vessel wanden staan.

De PTWS 800D dissolutie tester is voorzien van de zgn. 3 driepunts individuele centrering systeem voor elke vessel. De vessels worden in positie gehouden door drie verstelbare “houders” en het frame. De toegang voor de bemonstering zijn opgenomen in een vessel cover, die verdamping grotendeels voorkomt. Het in 1 stuk gevormde water bad kan gemakkelijk uit het frame worden gehaald
voor reinigingsdoeleinden. Het bad deksel kan ook eenvoudig worden losgeschroefd voor reiniging. Het waterbad heeft een water diffuser die zorgt voor sneller verwarmen en gelijkmatig verdeling van het water over het hele bad. Het verwarmingssysteem is opgenomen in een afzonderlijke roestvrij stalen behuizing. De verbindingen tussen de heater en het bad zijn gemaakt met “quick connect” connectoren voor gemakkelijk aansluiten en loskoppelen. Het Water wordt gepompt door het systeem met behulp van een krachtige, maar toch rustige, circulatiepomp. De pomp zelf is verend opgehangen (trillingen transmissie beperken) en de heater is beschermd tegen overbelasting (oververhitting oa) via een thermische zekering en een thermo schakelaar voor extra veiligheid.
Met service en onderhoud in het achterhoofd, is de toegang tot de compacte pomp en heater gemakkelijk te bereiken zonder de belangrijkste zonder het instrument te hoeven verplaatsen.

De PTWS-800D dissolutie tester maakt gebruik van de PharmaTest MonoShaft TM design. Instrumenten bestaan uit de hoofdas (spindle shaft) plus verwisselbare adapters (paddle, basket etc). De spindle shaft blijft in het instrument. De shaft staat altijd correct en is geïnstalleerd en gekwalificeerd. Elke spindle kan met de hand “gelift” worden.

Een belangrijk punt in de huidige overvolle labs is de benodigde lab-ruimte van de PTWS-800D. Het ruimtebesparende ontwerp van de PTWS-800D biedt de gebruiker de keuze tussen 2 × 4 of 4 x 2 opstelling met een minimale ruimtebehoefte van slechts 45cm van 75cm (breedte x diepte).

In overeenstemming met onze “cutting edge” ontwerp is een verplaatsbaar touch- screen beschikbaar; deze maakt het instellen mogelijk van het instrument, zoals roer snelheid, lift en de verwarming. Het is volledig menu gestuurd en eenvoudig te leren. Het display geeft de gebruiker de status van kritische parameters instrument, bijv bad gewenste temperatuur nog niet bereikt. Toegang tot het instrument is wachtwoord gecontroleerd indien gewenst.

Bepaalde operationele parameters vormen een vast onderdeel van de dagelijkse routine, deze kunnen in een default testmethode opgenomen worden. Deze parameters zijn o.a. snelheid spindels, gewenste bad temperatuur, bemonster tijdstippen en enzovoort. De geheugencapaciteit is bijna onbegrensd. Zodra de test is gestart, kan een screensaver worden geactiveerd waarin de belangrijkste informatie wordt weergegeven in een groot lettertype zodat deze informatie zichtbaar blijft, zelfs op grotere afstand.

Voor offline automation een PTFC-2 fractiecollector, met een peristaltische of een piston pomp (zeer nauwkeurige bemonstering), kan worden toegevoegd aan de PTWS-800D. De PTWS-800D in een geautomatiseerd systeem biedt de analist volledige toegang tot de vessels zowel vóór en aan het einde van een run doordat de gehele unit naar boven wordt bewegen. bemonster tijden, bemonster volume en de optionele media addition worden geprogrammeerd met behulp van het menusysteem van de PTWS 800D instrument. Geen externe software nodig voor dit systeem.

In-situ bemonstering probes worden in het PTWS-800D vessel covers geplaatst via de aanwezige gaten. Elke probe heeft een 5 of 10μ PP sinter filter ingebouwd. Wanneer de tabletten werden gedropt in de vessels begint het geautomatiseerde sampling proces. Als de media “replacement” optie wordt gebruikt media automatisch bijgevuld nadat een sample is genomen.

Het is ook mogelijk om de DSR-M sampling robot te gebruiken met mogelijkheid van monsterverdunning en nauwkeurigheid bemonstering via de geïntegreerde piston pomp. Net als de PTFC-2, kan de DSR-M volledig worden gecontroleerd door de PTWS-800D.

Voor een online geautomatiseerd systeem is het mogelijk een UV / VIS spectrofotometer te gebruiken met een monsterwisselaar, o.a. de SA series en de Shimadzu UV1800 series. De pectrofotometer en de pomp van een dergelijk systeem wordt bestuurd door de krachtige WinDiss ARGUS dissolutie software.

WinDiss ARGUS beschikt over drivers voor de meest gebruikte UV/VIS spectrometer types, zoals Agilent 8453 Diode Array, of conventionele UV / VIS monochromatische spectrofotometers, zoals de T70, Cecil CE, Shimadzu en Perkin Elmer Lambda-serie.

Daarnaast zijn er drivers voor veel populaire soorten pompen.

De PTWS 800D kan tevens worden gebruikt in stand-alone modus in deze systemen. Andere instrumenten van de PharmaTest dissolutie testers serie zijn de PT-DT70, PTWS-100D, PTWS 100S, PTWS-310 voor 1 en 2 liter vaten, PTWS-610 (6+2), PTWS-1210 (12+2), PTWS-D610 (dubbele aandrijving 6+6), en 5 liter versie Model PTWS-4000.

Enkele specificaties:

Volledig USP <711/724> en EP <2.9.3 /4> compliant

  • 8 spindels
  • 3-punts centrering systeem
  • elektronische lift (centraal)
  • staggering start mogelijkheid
  • PT-DL1 datalogger (optioneel)
  • Interfaces: RS232, I/O port voor remote control

PT-DT70

6+1 Manueele dissolutie tester

De PT-DT70 is een laag, handmatige flip-back TOP dissolutie tester van PharmaTest.

automated dissolution testing

DT70 dissolution system

Het voorziet in een ruimtebesparende en een economische dissolutie tester. Of het nu voor een nieuw laboratorium is of om aan budgettaire eisen te voldoen, de PT- DT70 biedt veel instrument voor een relatief bescheiden prijs. Dit instrument biedt zeven geroerde posities evenals een pneumatisch ondersteunde Top voor een gemakkelijke toegang tot de dissolutie vessels.

De dissolutie vessels zijn in 2 rijen (4+3) geplaatst en zijn gemakkelijk bereikbaar het optillen van het aandrijfhuis, om monsters te nemen door openingen in de bovenklep van het instrument. Leg uw tabletten naast de doorvoer gaten en ze in zodra ze klaar zodra de dissolutie test start. Gebruik voor bemonstering het eenvoudige PT-MDS Manual Sampling System met probe- en inline filter en een 10 ml. wegwerpspuit. In het menu kunt u de
bemonstering tijdstippen programmeren en pieper gaat af als het zover is.

Ook de PT-DT70 is al voorzien van alle benodigde interfaces om met een sampling-systeem aan te sluiten voor (semi)automatisering. Interface voor een datalogger PT-DL1 is ingebouwd. De PT-DT70 is volledig in overeenstemming met de relevante USP <711/724>, EP <2.9.3 /4> en Japanse Farmacopee.

PTWS-310

4+4 dissolution tester

automated dissolution testing

PTWS-310 with Spectro

Compact – compleet – geautomatiseerde lift: het alles-in-een ontwerp biedt

eenvoudige en veilige bediening – uniek instrument design.

De gebruiker kan testprocedures als een methode in voeren en deze altijd terughalen, opslag is op USB stick met alle operationele parameters.

Gebruikers toegang d.m.v. passwords naar het administratie gedeelte zijn standaard voor de PTWS serie instrumenten. Een 2 liter versie PTWS 310-2 is beschikbaar.

De vessels zijn in 4+4 rijen geplaatst en het is gemakkelijk om monsters te nemen, de vessels te vullen, evt. sample replacement te verrichten.
De clear-view Plexiglas (Perspex) U-vormige waterbad en de centrale aftapkraan zorgen ervoor dat het bad eenvoudig kan worden gereinigd als dat nodig mocht zijn, vullen kan ook via deze aansluiting.

De robuuste constructie van het bad en bad frame zorgen voor een optimale warmte distributie. Een ingebouwd water diffuser verdeelt het verwarmde water in het bad.

Het bad zelf rust op trillingsdempers. Dit voorkomt trillingen overdracht van binnenuit het instrument of zelfs van externe apparatuur. De PTWS- 310 kan worden uitgerust met een EPE auto sampling systeem dat automatisch omlaag gaat in de vessels (met filter) en weer omhoog na de monstername.

Het heeft tevens de ITM Probes welke de individuele temperatuur van de vessel meten en optioneel een pH-probe om de pH te meten vóór en na een test. De PTWS-310 is standaard uitgerust met een handmatige Tablet Drop Magazine waarmee alle monsters tegelijkertijd in de vessels gebracht kunnen worden. Eventueel kan deze geautomatiseerd worden met een motor.

Het nieuwe Mono-Shaft ontwerp betekent dat u alleen de roerder inserts (adapters) hoeft te bevestigen voor aanvang van de test. De gecodeerde spindles worden een keer gekalibreerd en dan blijven in het systeem, er geen noodzaak voor verdere aanpassing.

De paddle of basket e.d. worden gewoon in de shaft geschroefd (tevens gecodeerd).

PTWS-610

Semi automatische dissolutie tester

ptws 620 dissolutie testerDe PTWS-610 model is over het algemeen de voorkeur als er gekozen wordt voor handmatige monstername. De 6 vessels bevinden zich dan allemaal aan de voorzijde in de 1e rij en dus heel makkelijk bereikbaar.

Ook de “staggering start” optie voor elke spindle is een gebruiksvriendelijk ontwerp maakt het mogelijk handmatige bemonstering zonder timing problemen te verrichten. Zoals bij de PTWS-310, heeft het instrument een display met toetsenboard voor ingaven van testmethode en andere
parameters; toegangsbeheer is mogelijk via passwords; De dissolutie vessels worden automatisch gepositioneerd in het waterbad.

De U-vormige plexiglas (perspex) waterbad zelf staat op vibratie dempers om trillingen van o.a. de rondpomp vrijwel te elimineren. Een groot LCD-display, stoplicht waarschuwing en alfanumeriek toetsenbord zijn ook opgenomen aan de voorzijde.

Het nieuwe Mono-Shaft ontwerp betekent dat u alleen de shaft inserts hoeft te veranderen. De spindles worden gewoon gelockt in het de drive-systeem, een keer gekalibreerd en daar blijven ze; er
is geen noodzaak voor verdere aanpassingen.

De PTWS-610 kan worden uitgerust met een EPE Auto Sampling Manifold systeem en een Synchrone Tablet Drop Magazine waarin alle monsters tegelijkertijd vallen in de vessels als de testomstandigheden zijn bereikt in het operationele bereik (temperatuur / snelheid).

Het kan ook worden uitgerust met ITG temperatuur Probes waarmee de individuele temperaturen van de vessels geregistreerd worden en eventueel pH-probe om de pH te meten vóór en na een dissolutie test.

Alle andere specificaties en technische kenmerken zijn min of meer hetzelfde als voor de PTWS- 310 dissolutie tester.

PTWS-D610

Dual Drive Dissolutie Tester

DFC-610-dissolutie-tester

ptws-610 dissolutie opstelling

De PTWS-D610, ook bekend als de “dual stirrer drive apparatus” is een “twee-in-een” versie van de PTWS-1210 dat zowel aan de voorste als de achterste rijen met spindles heeft die op onafhankelijke basis werken.

Dit betekent dat bijvoorbeeld de achterste rij kan werken bij een toerental van bijvoorbeeld 100 rpm en de voorste rij kan werken met een toerental voor paddles (bijvoorbeeld 50 rpm).

Dit biedt ultieme high throughput en maximale flexibiliteit. In deze versie, zijn er 2 LC-displays en 2 toetsenborden voor bv rotatiesnelheid en ga zo maar door;

Aanwezig is een gebruikersmenu met ingaven van de spindle snelheid, temperatuur van het bad voor alle monsters; Daarnaast is er de optionele Tablet Drop Magazine voor alle monsters evenals de optionele EPE Auto Sampling System.

Het design van dit systeem in vergelijking met twee afzonderlijke baden geeft de absolute zekerheid dat alle monsters in dezelfde omstandigheden getest worden.

Het U-vormige waterbad is geplaatst op Vibroban schokdempers; de ingebouwde verwarming is gemakkelijk bereikbaar door een lade die in en uitgeschoven kan worden.

Het systeem heeft 2 RS232-interface voor bediening op afstand en data- overdracht. Een ingebouwde thermo printer registreert informatie zoals roersnelheid en de gemeenschappelijke bad temperatuur.

Ook een pH-sonde en temperatuursensor aansluiting is voor elke vessel is aanwezig. Dit instrument kan ook worden geprogrammeerd om automatisch voor aanvang van de dag aan te gaan,
zodat bad temperatuur en mediumtemperatuur gebruiksklaar zijn als u arriveert op het laboratorium.

Ook kan het instrument zodanig geprogrammeerd worden dat de verwarming uitgeschakeld nachts. Directe aansluiting op een PTFC2 of DSR Fraction Collector is mogelijk om automatische getimed monsters te nemen.

Elk van de monoshaft roerders kunnen worden ingetrokken of gestart in een vessels op elk moment. Dit biedt de mogelijkheid van een gespreide (staggering) start.

PTWS-4000

6+2 4 liter dissolutie tester

ptws4000 dissolutie testerDe PTWS-4000 dissolutie tester van PharmaTest bevat 6 USP / EP glas vessels met een volume van ca. 5 liter en 2 extra vessels met 1 liter vaten voor blanco en een referentie standaard.

Het kan ook overweg met 1 en 2 liter USP / EP vessels die gebruik maken van dezelfde posities. De PTWS-4000 is een ideaal instrument voor zowel handmatige
bemonstering of geautomatiseerd. De configuratie “six-in-line” betekent gemakkelijk toegang tot de monsters voor verdere analyse.

Met het geautomatiseerde lift-up systeem in de bovenste positie, wordt het verwijderen van de vessels een makkie voor het schoonmaken etc.

De Het U-vormige waterbad staat los van het frame van het instrument en de ingebouwde circulatiepomp is verend opgehangen zodat het effect van trillingen minimaal is.

Het systeem heeft een RS232-interface voor bediening op afstand en overdracht van gegevens naar de PT-DL1 datalogger om informatie van feitelijke roerder snelheid en temperatuur van het bad af te drukken.

Ook een pH-sonde en temperatuursensor aansluiting is aanwezig voor elke dissolutie vessel. Dit instrument kan ook worden geprogrammeerd om automatisch voor aanvang van de dag aan te gaan, zodat bad temperatuur gebruiksklaar is als u op het laboratorium aankomt. Ook kan het instrument zodanig geprogrammeerd dat de verwarming uitgeschakeld nachts. Directe verbinding met een Fraction Collector PTFC2 of andere is ook mogelijk voor automatische monsters te nemen. De standaard testmethode vergemakkelijkt het programmeren van de bemonstering. Elk van de spindles kan ingetrokken worden of gestart in een vessel op elk moment. Dit biedt de mogelijkheid van een gespreide start (staggering) voor handmatige en automatische bediening.
De diepte-instelling van de spindles kan gemakkelijk worden gewijzigd, zoals vereist voor transdermale cilinders.