ptb-420 tablet hardheidstester

PTB-420 tablethardheids tester

Contact met Prolyse

Telefoon: +31 (0)162 383100
Contactformulier »

Tablet hardheidstester PTB 420 Auto:  4 parameters meten van tabletten

De volledig geautomatiseerde 4 in 1 tablet hardheidstester PTB 420 Auto is een dual testmodus instrument om het gewicht, diameter, de dikte en de hardheid van tabletten of oblongs te bepalen.
Het instrument is gemaakt in strikte naleving van de EP <2.9.8> en USP <1217> Pharmacopoeia. Diversen modellen zijn beschikbaar (tot 1000N).

De tablet hardheidstester PTB 420 Auto beschikt over een geïntegreerde Sartorius analytische balans module om een individuele sample te wegen en een tablet feeder voor maximaal 25 samples. Vóór de test van de hardheid van de tablet met de PTB 420, wordt de dikte van het sample (of hoogte) en diameter (of lengte) bepaald.
De dikte wordt automatisch gedetecteerd door een laser systeem en detector.

De samples worden automatisch geplaatst door middel van de gepatenteerde bewegende positionerings- systeem met “kaken”. Het gedrag van de kaken is instelbaar voor de vele verschillende vormen van tabletten en oblongs. Het instrument kan worden ingesteld op een lineaire kracht of een lineaire snelheid verhoging modus voor de tablet hardheidstest.

PharmaTest biedt een breed scala van accessoires en opties, waaronder:

 • Tablet magazine / carrousel voor 10 monsters ipv 20
 • Extended tablet hardheid van tot 550N (PTB 420 Auto-500 model)
 • Extended tablet hardheid van tot 990N (PTB 420 Auto-1000 model)
 • Adapter voor aansluiting van USB PCL5 printers

Offerte aanvragen of vragen?

Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen of heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via:
Telefoon: +31 (0)162 383100
of klik hier voor het contactformulier

+Lees meer over de PTB-420 Auto tablet hardheidstester

Twee modi

De PTB 420 Auto tablet hardheidstester biedt twee modi voor de meting van gewicht: ofwel het wegen van elk monster individueel, alvorens hen te plaatsen in het sample compartiment of het wegen van alle samples samen en daarvan het gemiddelde gewicht berekenen.

Laserstraal

Een klasse 1 laserstraal wordt gebruikt voor de touch-free meting van de dikte van het sample. De laserstraal wordt gebruikt voor het verlichten van een CCD-sensor aan de andere kant van het unieke sample positionerings systeem van de meting.

Quick mode

Het is mogelijk om met een quick test functionaliteit te werken zonder eerst informatie over de te testen tabletten in te hoeven voeren. Bij het maken van een methode kan ook ingegeven worden welke parameters gemeten moeten worden, bijvoorbeeld alleen de hardheid van een tablet. De hoek van het kleurenscherm kan vrij worden aangepast om een optimale zichtbaarheid te garanderen, voor zowel zittend als staand.

Kleurenscherm

De PTB-420 beschikt over een groot, back-lit LCD-kleurenscherm. Menunavigatie wordt gedaan door het gebruik van een klikwiel, vergelijkbaar met die gebruikt worden in tal van autonavigatiesystemen. ptb-420 kleuren display, kantelbaar

 

De PTB 420 Auto beschikt over een groot, back-lit kleuren LCD. Menu navigatie wordt gedaan door gebruik van een “click wheel”, vergelijkbaar met die gebruikt worden in vele auto navigatiesystemen. Hierdoor kan de gebruiker snel scrollen door de menu’s om zijn selecties te maken.
Men kan methodes aanmaken door het invoeren van de nominale testinformatie voor dikte, diameter, hardheid en gewicht via het alpha-numerieke toetsenbord. Het invoeren daarvan levert het sneller kunnen testen van batches.
Men kan eenvoudig de eenheid selecteren voor het meten van (mm/in, Kp/N/Sc). Het is ook mogelijk gebruik te maken van de snelle test functionaliteit (quick test)zonder eerst de nominale waarden hoeven in te voeren.

ptb-420 tablet carrousselBij het maken van een methode is het mogelijk de te testen parameters op te geven, bijvoorbeeld alleen de hardheid testen van een tablet of oblong. De hoek van het bedieningspaneel kan worden aangepast om een optimale zichtbaarheid te garanderen, ongeacht of de gebruiker voor het instrument zit of staat.

Voor het uitvoeren van een test met de PTB 420 Auto tablet hardheidstester, plaatst u de samples in de tablet-feeder of carroussel (20 of 10 posities). De samples zullen eerst worden afgewogen en vallen daarna één voor één in het unieke sample positionerings station voor geautomatiseerde meting van de gecombineerde dikte, de diameter en de hardheid test van tabletten en oblongs. De verschillende shapes van tabletten mogen eventueel door elkaar gebruikt worden.

Het sample wordt gescand door de laserstraal welke bewogen wordt voor de CCD-sensor.
De hoogte van het sample kan worden bepaald met de vorm op de CCD-sensor. Het sample wordt daarna automatisch verplaatst voor het meten van de diameter en tot slot de hardheid door het breken van het betreffende sample.

Enkele Kenmerken

 • Volledig USP <1217> en EP <2.9.8> compliant
 • 4 parameters van hetzelfde sample: dikte, diameter, hardheid en gewicht (via geïntegreerde balans)
 • Dual mode instrument: lineaire snelheids-verhoging en lineaire kracht toename
 • Documenteert alle resultaten op externe USB-printer (PCL5 ondersteuning nodig)
 • Meerdere procedure point validatie ingebouwd
 • Programmeerbare print-out van force increase curve
 • Tot 25 tabletten volledig automatisch testen met behulp van de geïntegreerde feeder; feeder helemaal kan worden nagevuld voor bv 40 tabletten testen
 • Automatisch bepalen van de gewichten van de afzonderlijke samples met behulp van de geïntegreerde Sartorius analytische balans
 • Automatische positionering van tabletten en oblongs door het gepatenteerde positioneerings systeem
 • Keuze van ofwel lineaire kracht toename of lineaire snelheid verhoging (duale modus selectie)
 • IQ/OQ documenten gratis