• Dissolutie tester

CONTACT MET PROLYSE

Telefoon: +31 (0)162 383100
Contactformulier »

Semi Automatische dissolutie

Semi-automatische betekent in dit geval auto sampling met een dissolutie tester op voorgeprogrammeerde tijden.Dit maakt de dissolutie test al een stuk makkelijker en eenvoudige uit te voeren, zeker bij een lange run tijd. Nadat alle monsters zijn gedropt in de vessels, worden op gezette tijden alle monsters gelijktijdig genomen.

Het monster wordt aangeleverd in een aangesloten Fraction Collector door een peristaltic-,syringe- of pistonpomp. De collector is de PTFC-2 Sampler of de DSR Auto-Sampler die zelfs online monsterverdunning biedt. Deze systemen hebben verder geen software nodig. Bemonstering informatie wordt via de aangesloten PTA dissolutie tester ingevoerd.

Sampler

Aansluiten van een PTA dissolutie tester aan het DSR sample Processing System biedt naast fractie verzamelen een online verdunning in diverse  sample buizen, waaronder HPLC Vials. Optioneel is media replacement verkrijgbaar door een extra pomp in het systeem in te zetten.

Op de pagina hieronder vindt u een klein overzicht van onze producten voor semi-automatische dissolutie. We hebben getracht een beknopt overzicht te geven, vele configuraties zijn mogelijk, vraagt u naar de vele mogelijkheden. Naast de afbeeldingen staat meer informatie over de specificaties, accessoires, kalibratie gereedschappen en hulpstoffen.

Online Dissolutie

Wij leveren zowel semiautomatische dissolutie systemen als volledig geautomatiseerde pakketten incl. geavanceerde software. De laatste ontwikkeling is de IDS-1000 In-Situ Fiber Probe systeem. De DTS-800 is wereldwijd een uniek ontwerp, omdat alle apparatuur die nodig is om een geautomatiseerde dissolutietest uit te voeren “aan boord” is.

Offerte aanvragen of vragen?

Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen of heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via:
Telefoon: +31 (0)162 383100
of klik hier voor het contactformulier

+Lees meer semi-automatische dissolutie

PTWS – 820D Dissolutie Tester met Touch Screen

8 Spindle Tablet Dissolutie Tester

ptws-820d dissolutie testerIn overeenstemming met de cutting edge design van PharmaTest hebben deze populaire dissolutie testers een groot kleuren- touch screen. Dit geeft eenvoudige controle van de verschillende settings van het instrument, zoals roersnelheid, lift bediening en verwarming. Het instrument is volledig menugestuurd.

Visuele gegevens op de display informeren de gebruiker over de status van de kritische parameters, bijvoorbeeld de gewenste temperatuur nog niet bereikt. De toegang tot het instrument is met een wachtwoord / code beveiligd indien gewenst. De operationele parameters vormen een vast onderdeel van de dagelijkse routine. Al deze paramaters worden opgenomen in een testmethode voor snellere opstart. Deze parameters zijn o.a. spindle snelheid, bad temperatuur, sampling tijdstippen en ga zo maar door.

De methode opslag in het instrument is vrijwel onbegrensd. Zodra de test is gestart, wordt een groot lettertype geactiveerd zodat de belangrijkste parameters zelfs op grote afstand nog goed leesbaar zijn voor de laborant.

Het ontwerp bespaard u kostbare laboratorium ruimte, doordat u deze op 2 manieren kan opstellen.

Stirring Tools

De PTWS 820D maakt gebruik van de Pharma Test MonoShaft TM design. De hoofd shaft blijft in het instrument. De paddles of baskets worden hier opgeschroefd. Afregeling van de hoogste is niet meer nodig. Elke individuele shaft-positie kan met de hand worden om hoog worden gehaald om bv het schoonmaken van de dissolutie vessels te vergemakkelijken. De PTWS820D kan een gespreide start uitvoeren (staggered start) voor elk van de acht posities.

 

Vessel / Korf Centrering

De PTWS 820D dissolutie testers hebben een stevige en precieze 3-punts centrering systeem voor elke vessel positie. Deze houdt de vessel precies in het midden zodat de shaft centrering perfect is. Desgewenst is deze per positie af te stellen. De vessels worden afgesloten door een centrale vessel cover waarin gaten aanwezig zijn voor bemonstering en temperatuurmeting. Elke Vessel heeft een unieke code en kan daarom gemakkelijk geïdentificeerd worden.

 

Lift Mechaniek / Aandrijfhuis

Het smalle aandrijfhuis is beweegbaar door middel van een motor (up/down) en heeft 8 programmeerbare standen. Zo is de dissolutie tester gemakkelijk schoon te maken. De lift is zodanig geconstrueerd dat de shafts zich altijd precies in het midden van de vessels bevinden en de vessel wanden 90 graden hierop staan.

 

Schoonmaken

De PTWS-820D heeft een uniek, magnetisch, bevestigings systeem voor het spoelen van de sampling probes; U klikt een spoel tube met een magnetische bevestiging onder het aandrijfhuis op elke vessel positie. U start de pomp voor enkele minuten.

 

Verwarmingssysteem

Het verwarmingssysteem bevind zich in een losstaande RVS behuizing. Quick connect verbindingen zorgen voor een handige snel klik verbinding met het waterbad zelf. Het water wordt rond gepompt door een rustige en krachtige pomp die trillingvrij is opgehangen. Uiteraard is er bescherming tegen oververhitting os via een thermische zekering en thermische schakelaar. Het gehele systeem is zeer service vriendelijk voor de zeldzame gevallen dat de heater uit elkaar gehaald moet worden.

 

Waterbad

Het vacuum getrokken waterbad kan gemakkelijk uit zijn uitschuifbaar frame gehaald worden om schoon te maken. Verder is een warmte diffusor gemonteerd zodat het waterbad snel en homogeen opgewarmd wordt.

 

Afmetingen

De PTWS-820D neemt weinig ruimte in beslag van de kostbare laboratorium ruimte o.a. door zijn smalle aandrijfhuis. U kunt de dissolutie tester op 2 manieren op de labtafel zetten: ineen 2×4 opstelling of in een 4×2 opstelling. Op deze manier neemt de tester slechts 45cm x 75cm in beslag. Het touch-screen is mee verplaatsbaar en kan zowel op de “voorzijde” als “achterzijde” gemonteerd worden.

 

Enkele Kenmerken:

 • Volledig conform USP <711/724>, EP <2.9.3/4>
 • 8 posities, alle vessels optimaal bereikbaar
 • Opslag methodes op een SD-Card
 • 3-punts vessel centrering systeem
 • Motor gestuurde lift drive
 • Staggered start mogelijkheden
 • Optioneel – PT-RP8 report printer
 • Interfaces – RS-232 voor report printer, port voor remote control met software en dissolutie
 • samplers
 • semi automatische dissolutie tester
 • PTWS-100 series dissolutie tester

DFC-100 inclusief PTWS-100 dissolutie tester

semi automatische dissolutie tester met fractie verzamelaar

automated dissolution testing ADS100

ADS100 automated dissolution testing

Wanneer automatische bemonstering van een dissolutie tester wenselijk is, is de PTFC-2 Fraction Collector samen met een (piston) pomp een ideale keuze. De PTFC-2 fractie collector met controleert de bemonstering tijden, dosering volumes, bijvullen en sample pomp via het ingebouwde toetsenbord of via het menu van de PTWS-100 dissolutie tester. Voer de bemonstering tijden of roep een bewaarde method op voor een semiautomatische bediening. De reproduceerbaarheid en betrouwbaarheid van dissolutie testen gaan hiermee behoorlijk omhoog.

Ook het economische aspect biedt voordelen van deze automatische bemonstering; de analist is alleen nodig om de vessels te vullen en de monsters in te brengen, daarna werkt het systeem automatisch. Met behulp van een PTFC-2 fractie collector is de analyse met spectrometer of LC eenvoudig.

De gevulde monster buizen worden handmatig verplaatst naar de analyzer en handmatig geïnjecteerd of overgedragen aan een auto-injectiesysteem.

 

Een typische semi-automatische DFC-100 dissolutie systeem is samengesteld uit de volgende instrumenten:

PTWS-100 dissolutie Bad, PTFE tubing installatie, 8 kanaals Peristaltic-, syringe- of piston pomp en een PTFC-2 Fraction Collector. Media bijvullen kan tevens worden geautomatiseerd met een 16 kanaals pomp en een kleppenblok binnen de PTFC-2.

 • Volledig compliant met USP <711/724> en EP <2.9.3/4>
 • 6 posities
 • Automatische sample name op gezette tijden
 • Automatische media refill met kleppensysteem (optioneel)
 • ptws310-dissolution-tester
 • PTWS-310 Dissolutie Tester
 • PTWS tablet drop magazine
 • Tablet Drop Magazine

 

DFC-310 inclusief PTWS-310 dissolutie tester

Semi-automatische dissolutie tester

automated dissolution testing

ADS310 with Spectro

Wanneer automatische bemonstering van een dissolutie tester wenselijk is, is de PTFC-2 Fraction Collector samen met een pomp een ideale keuze. De Fraction Collector draagt zorg voor bemonstering tijden, dosering volumes, media bijvullen en pomp; het instellen gebeurt via het toetsenbord en display op de PTWS-310 dissolutie tester.

De PTWS-310 is uitgerust met een Tablet Drop Magazine en het Auto Sampling systeem EPE, die de bemonstering probes in de vessel laat zakken en weer intrekt na voltooiing van de sampling. De EPE kan worden uitgerust met een ITM Individual Temperature Probe systeem: het registreren van de temperatuur per vessel tijdens sampling.

De DFC-310 draagt bij aan de reproduceerbaarheid en betrouwbaarheid van de dissolutie testen. Ook het economische aspect van automatische bemonstering biedt voordelen: de analist hoeft alleen de vessels te vullen en de invoering van de methode parameters; daarna werkt het systeem automatisch.

Met behulp van een PTFC-2 Fraction Collector is de analyse met spectrometer of LC eenvoudig. De gevulde monster buizen worden handmatig verplaatst naar de analyzer en handmatig geïnjecteerd of overgedragen aan een auto-injectiesysteem. Een typisch semi-automatische dissolutie testsysteem DFC-310 is samengesteld uit de volgende instrumenten:

PTWS-310 dissolutie tester, Tablet Drop Magazine, EPE Auto Sampling System, ITM Temperature Monitoring System, PTFE slangen, 8 kanaals Peristaltic-, syringe- of Piston pomp en een PTFC-2 Fraction Collector. Bijvullen kan worden geautomatiseerd met een 16 kanaal pomp en kleppen blok op de PTFC-2.

 • Volledig compliant met USP <711/724> en EP <2.9.3/4>
 • 8 posities
 • Automatische sampling name op gezette tijden
 • Tablet Drop Magazine
 • Automatische media refill met kleppensysteem (optioneel)
 • DFC-610-dissolutie-tester
 • DFC-610 dissolutie opstelling
 • PTWS-610-basket-dissolutie-systeem
 • PTWS-Basket-opstelling met EPE

 

DFC-610 inclusief PTWS-610 dissolutie tester

Semi automatische dissolutie tester

automated dissolution testing

ADS610 dissolution tester with UV/VIS spectro

De DFC-610 is gelijk aan de DFC-310 echter staan de vessels anders gepositioneerd: 6 vessels bevinden zich aan de voorzijde voor makkelijke toegang; 2 vessels normaliter gebruikt voor blanco en standaard staan in de achterste rij. Een typisch semi-automatische dissolutie testsysteem DFC-610 is samengesteld uit de volgende instrumenten:

PTWS-610 dissolutie tester, Tablet Drop Magazine, EPE Auto Sampling System, ITM Temperature Monitoring Systeem, PTFE slangen, 8 kanaals Peristaltic-, syringe- of Piston pomp en een PTFC-2 Fraction Collector. Bijvullen kan worden geautomatiseerd met een 16 kanaal pomp en kleppen blok op de PTFC-2.

 • Volledig compliant met USP <711/724> en EP <2.9.3/4>
 • 8 posities
 • Automatische sampling name op gezette tijden (EPE)
 • Tablet Drop Magazine
 • Automatische media refill met kleppensysteem (optioneel)

 

DFC-1210 inclusief PTWS-1210 dissolutie tester

Semi automatische dissolutie tester

ADS1210 dissolution tester

ADS1210 dissolution tester with spectro

De DFC-1210 is gelijk aan de DFC-310 echter staan de vessels anders gepositioneerd: 6 vessels bevinden zich aan de voorzijde en 6 vessels staan in de achterste rij. Een typisch semi-automatische dissolutie testsysteem DFC-1210 is samengesteld uit de volgende instrumenten:

PTWS-1210 dissolutie tester, Tablet Drop Magazine, EPE Auto Sampling System, ITM Temperature Monitoring Systeem, PTFE slangen, 12 kanaals Peristaltic-, syringe- of Piston pomp en een PTFC-2 Fraction Collector. Bijvullen kan worden geautomatiseerd met een 16 kanaal pomp en kleppen blok op de PTFC-2.

 • Volledig compliant met USP <711/724> en EP <2.9.3/4>
 • 12 posities
 • Automatische sampling name op gezette tijden (EPE)
 • Tablet Drop Magazine
 • Automatische media refill met kleppensysteem (optioneel)

DFC-70 inclusief PT-DT70 dissolutie tester

Semi automatische dissolutie tester

automated dissolution testing

ADS70 dissolution system

De PTFC-2 fractie collector met controleert de bemonstering tijden, dosering volumes, bijvullen en sample pomp via het ingebouwde toetsenbord. Voer de bemonstering tijden in en start de test.

De reproduceerbaarheid en betrouwbaarheid van dissolutie testen gaan hiermee behoorlijk omhoog. Ook het economische aspect biedt voordelen van deze automatische bemonstering; de analist is alleen nodig om de vessels te vullen en de monsters in te brengen, daarna werkt het systeem automatisch.

Met behulp van een PTFC-2 fractie collector is de analyse met spectrometer of LC eenvoudig. De gevulde monster buizen worden handmatig verplaatst naar de analyzer en handmatig geïnjecteerd of overgedragen aan een auto-injectiesysteem.

Een typische semi-automatische DFC-70 dissolutie systeem is samengesteld uit de volgende instrumenten:

DT-70 dissolutie Bad, PTFE tubing installatie, 8 kanaals Peristaltic-, syringe- of piston pomp en een PTFC-2 Fraction Collector. Media bijvullen kan tevens worden geautomatiseerd met een 16 kanaals pomp en een kleppenblok binnen de PTFC-2.

 • Volledig compliant met USP <711/724> en EP <2.9.3/4>
 • 7 posities
 • Automatische montername op gezette tijden
 • Automatische media refill met kleppensysteem (optioneel)

 

DSR-M Auto Sampler of Dissolutie Robot

Semi Automatisch systeem

DSR-M_fractie-verzamelaar

DSR-M dissolutie robot

Handmatige bemonstering van een dissolutietesten is niet alleen tijdrovend, maar beperkt ook de reproduceerbaarheid. Het is vrijwel onmogelijk als vertraagde afgifte producten moeten worden geanalyseerd gedurende langere perioden.

De PharmaTest DSR-M (Dissolutie Sampling Robot) zorgt voor een nette oplossing door semi automatische dissolutie. De DSR-M automatische dissolutie Sampling robot is speciaal ontworpen voor monster overdracht en verwerking van 6 tot 8 (DSR-M8) of een 12 tot 13 (DSR-M13) posities in een dissolutie tester.

Dit unieke en veelzijdige instrument maakt het mogelijk automatisch te bemonsteren, verdunnen en / of behandelen van monsters met zeer korte tijdsintervallen. Het kan ook worden gebruikt voor media-addition or sampling replacement. Voor media vervangen, wordt de CAT-MRM module gebruikt en elimineert de noodzaak voor afzonderlijke hervullen in vergelijking met conventionele offline systemen.

Tot twintig bemonsteringspunten kunnen automatisch worden uitgevoerd. Het monsterbereiding station, Z-arm en naald, kan worden gebruikt met afgesloten HPLC flesjes (septa) of verdund monsters. Voor lange runs worden de monsters bewaard in afgesloten flesjes om verdamping te voorkomen, vooral indien met oplossingsmiddelen wordt getest.

De DSR-M is het eerste systeem uitgerust met hoge precisie kleploze pistonpompen. Elk kanaal heeft een geminiaturiseerde kleploze pomp waarmee betrouwbare en hoge precisie (<1,0%) wordt gewaarborgd en nauwkeurige bemostering (<1%) voor elke kanaal. Geen tijdrovende pomp kalibratie is nodig. Het geavanceerde ontwerp van het systeem is altijd klaar voor gebruik, de pomp is reeds ingebouwd in het systeem zodat veel ruimte bespaard wordt. Een aparte spoelpomp is van onschatbare waarde om het systeem te spoelen voor kristalliserend materiaal, vooral bij gebruik van gebufferde media is dit nodig.

De DSR-M is uitgerust met twee sampling rekken. Elk rack heeft de capaciteit voor maximaal tien sampling punten. Bij monster verwerking waar een verdunning nodig is wordt het eerste rek gebruikt voor het verzamelen en het tweede rek voor monster verwerking. Het innovatieve rek maakt het mogelijk om dezelfde racks voor standaard open flesjes en voor septa afgesloten HPLC flesjes te gebruiken. De DSR-M is beschermd door een doorzichtig plexiglas. Nadat de monsternames voltooid zijn, kan het rek gemakkelijk worden uitgetrokken en verwijderd om de monsters te transporteren voor analyse. Indien extra filtratie naast de sinter filters op de bemonsterings probes nodig is, bieden wij u de MFC-12 manual filter wisselaar. Met deze filter wisselaar is het mogelijk om gemakkelijk te filtreren tot 12 kanalen in het systeem. De MFC-12 wordt geïnstalleerd in het slangen systeem van het dissolutie systeem en kan snel worden geopend met de twee sluitende handgrepen. Wanneer de MFC-12 is geopend, zijn de filters automatisch uitgeschakeld en kunnen snel verwijderd worden. Nieuwe filters kunnen dan worden geplaatst en automatisch vergrendeld in de houder middels een toetsenbord en een keyboard worden alle parameters geprogrammeerd, waaronder de sample tijden.

Een typisch geautomatiseerd systeem inclusief de DSR-M omvat de volgende apparatuur:

Een PTWS-serie dissolutie tester inclusief de EPE automatische bemonstering en volledige PTFE-slang installatie en een geïntegreerde CAT-piston pomp module.

 • Geïntegreerde nauwkeurige piston pumpen
 • Modulair ontwerp met oa media refill, verdunnen en piercing van septums tot max 12 postie
 • dissolutie testers
 • tot maximaal 20 montername punten
 • nauwkeurigheid <1%
 • Media Replacement optie zonder extra tubing
 • 0.45um filters mogelijk door optioneele filter module
 • programmering mogelijk vanaf een PharmaTest Dissolutie Tester
 • standalone mode beschikbaar voor 3rd party dissolutie testers
 • Dit zijn enkele voorbeelden, meerdere zijn mogelijk; vraagt u naar de mogelijkheden!