waterbaden

 

Contact met Prolyse

Telefoon: +31 (0)162 383100
Contactformulier »

Polyscience

PolyScience is een toonaangevende producent van constante temperatuur controle apparatuur. Sinds 1963 bieden ze innovatieve temperatuurregelingen oplossingen voor wereldwijde klanten.  Zo leveren ze ook gekoelde circulerende waterbaden.

Prolyse BV is importeur van Polyscience produkten voor de Benelux Landen.

Beste Lab Partner

Leverbaar in 40 verschillende modellen, de nieuwste generatie PolyScience gekoelde circulerende waterbaden handhaven de reputatie voor innovatie, productkwaliteit en verwarming expertise. De waterbaden zijn uiterst eenvoudig te bedienen, gemakkelijk te installeren en te onderhouden en zullen u een jarenlange betrouwbare en nauwkeurige koeling met verwarming bieden.

Kenmerken

 • stil
 • makkelijk te onderhouden
 • energie besparend
 • veilig
 • Intuïtief
 • veelzijdig
 • vele controlllers beschikbaar

 

Offerte aanvragen of vragen?

Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen of heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via:
Telefoon: +31 (0)162 383100
of klik hier voor het contactformulier

gekoelde circulerende waterbaden van PolyScience

 

gekoelde circulerende waterbaden

gekoeld waterbad

Oplossingen

Polyscience biedt erg veel verschillende oplossingen voor applicaties waar koeling nodig is, de zogenaamde gekoelde circulerende waterbaden. Polyscience waterbaden onderscheiden zich door de innovatieve microprocessor gestuurde temperatuurregelaars. Ook beschikken de Polyscience gekoelde circulerende waterbaden over een uitmuntende prijs-kwaliteit verhouding. Het programma van Polyscience bestaat onder andere uit koelers, (circulerende) waterbaden en temperatuurregelaars voor zowel laboratoria als industrie gebruik met uitmuntende specificaties.

 


 

 

Veelzijdige range van producten voor elke behoefte

Nauwkeurige gekoelde circulerende waterbaden

Geschikt voor temperaturen tot -40C Polyscience gekoelde circulerende waterbaden bieden een betrouwbare en uitmuntende temperatuurregeling voor een breed scala van laboratorium koelingstoepassingen.

Enkele kenmerken

 • Werktemperaturen van -40 tot 200 °C
 • temperatuur stabiliteit van +/- 0.005C
 • Capaciteiten van 7 tot 45 liter
 • zes typen controllers met grote, intuïtieve displays en meerdere communicatiemogelijkheden
 • Grote bad openingen en gemakkelijk te reinigen oppervlakken
 • Draaibaar 180 graden Roterende Controller
 • LidDock deksel systeem
 • DuraTop Chemisch bestendig oppervlak
 • WhisperCool Mileu Controle systeem
 • Cool Command Technologie

 

Selecteren van gekoelde circulerende waterbaden

Koelers zorgen voor warmte-afvoer voor een breed scala aan processen en apparatuur. Bij juiste grootte en selectie van waterbaden, verhoogd een koelend circulatie waterbad de productie snelheid en nauwkeurigheid. Daarnaast beschermt het waardevolle procesapparatuur, reduceert het waterverbruik en de daarmee samenhangende kosten. Als het te klein is, wordt het inefficiënte ten gevolge van buitensporige koeling. Voor een adequate koeling met voldoende capaciteit, de chiller moet de koelvloeistof leveren bij de juiste druk en debiet. Wij kunnen u daarbij helpen om de juiste selectie te maken.

vaterbaden gekoeld en verwarmd

lijn waterbaden gekoeld en verwarmd

De vier belangrijkste factoren die van invloed zijn op de selectie van een koelend circulatie waterbad.

 

1) Gewenste koelvloeistof temperatuur

Dit is de temperatuur van de koelvloeistof in de inlaat van uw proces of apparatuur. Het is belangrijk om dit te meten als de koelvloeistof van de koeler stroomt naar het proces of instrument. Hoe langer de afstand, hoe hoger de mogelijke koelingscapaciteit die nodig is. Deze koelingscapaciteit kan worden geminimaliseerd door isolerende bekleding op de leidingen aan te brengen en het waterbad zo dicht mogelijk bij het proces of instrument te plaatsen.

 

2) Warmtebelasting

Dit is de hoeveelheid warmte die moet worden verwijderd. Deze wordt meestal uitgedrukt in BTU/uur of watt. De warmtebelasting waarde wordt vaak bepaald door de fabrikant van de apparatuur. Indien niet, kan het berekend worden met behulp van de volgende formule:

Warmtebelasting = debiet x Vloeistof Dichtheid x Vloeistof Specifieke Warmte x Constant x d°C

d°C = het verschil tussen de inlaat- en uitlaattemperaturen van de apparatuur die wordt gekoeld.

 

3) Koelvloeistof stroming en druk

Deze parameters worden doorgaans geleverd door de fabrikant van de apparatuur en zijn een functie van de oppervlakte en de warmteoverdrachtskenmerken van het proces/materiaal die wordt gekoeld. Het is van cruciaal belang dat uw gekoelde circulerende waterbaden koelvloeistof op het juiste debiet en druk gebruikt. Als het debiet of de druk te hoog is, kan de apparatuur die gekoeld wordt beschadigd worden. Als deze te laag is, kan de warmte-afvoer ontoereikend zijn, met alle gevolgen vandien. Prolyse BV kan u helpen om de soort en grootte van de koelvloeistofpomp te bepalen, die het meest geschikt is voor uw behoeften.

 

4) Condensor warmteafgifte

Een ander factor is die van de koeler/warmtewisselaar selectie is en hoe de warmte afgevoerd zal worden. De koelers van de luchtgekoelde condensors geven warmte af aan de buitenlucht en vereisen enige stroom en ventilatie voor de werking. Koelers van watergekoelde condensors voeren warmte af op het koelwater wat er door heen stroomt.

 

5) Aanbevolen koelvloeistof

De meest voorkomende en aanvaardbare koelvloeistof is een mengsel van 50% water en 50% ethyleenglycol ethylen (polycool bijv. EG-25).  Deze combinatie zorgt voor de beste resultaten voor het instelpunt van de temperatuur tussen -25 °C en 80 °C.  Hoewel ethyleenglycol niet vereist is voor temperaturen boven het vriespunt (0 °C), is het zeer aan te bevelen. Glycol helpt de smering van de afdichtingen en de vloeistof temperatuur binnen in de koeler kan zonder problemen rond of onder het vriespunt liggen.

 

MX temperatuur controller

MX temperatuur controller

6 types controllers zijn beschikbaar

 • Programmeerbare controller met hoge prestaties
 • Geavanceerde programmeerbare controller
 • Digitale controller
 • Geavanceerde digitale controller
 • Standaard digitale controller
 • MX Controller