IDS1000 in-situ dissolutie systeemIDS1000 in-situ dissolutie systeem

CONTACT MET PROLYSE

Telefoon: +31 (0)162 383100
Contactformulier »

In-Situ

In-situ tablet dissolutie testen met behulp van fiber optics voor het verrichten van directe en onverdunde metingen van dissolutie profielen rechtstreeks in Dissolutie vessels

Prolyse BV is exclusief dealer van PharmaTest producten voor de Benelux Landen.

 

Traditioneel

Traditioneel worden dissolutie testen uitgevoerd op solid dosage forms met een normale dissolutie tester zonder analyse mogelijkheid. Op gezette tijden worden monters genomen om het percentage opgelost actieve materiaal te kunnen bepalen.

Die analyse gaat vaak met behulp van een spectrophotometer, die al of niet rechtstreeks is aangesloten op een dissolutietester of standalone gebruikt wordt.

 

Overzicht

Met de IDS1000 en de IDS dissolutie software kan direct in de dissolutie vessel spectrofotometrisch  gemeten worden zonder dat er monsters gepompt of overgebracht moet worden naar een cuvet in een spectrophotometer. De software bestuurt alle componenten en voldoet aan 21 CFR Part 11 (GAMP).

 

Software

De software voldoet volledig aan 21 CFR Part 11 en is geschikt voor zowel in-situ als closed loop dissolutie systemen.

Offerte aanvragen of vragen?

Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen of heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via:
Telefoon: +31 (0)162 383100
of klik hier voor het contactformulier

+Lees meer Fibre Optic Dissolutie systemen

IDS1000 Fibre Optic Dissolutie Systeem

Vol automatische In-Situ dissolutie testen

In-Situ dissolutie testen met Fiber Optische systemen is de meest interessantste ontwikkeling van de laatste tijd. Voor de meeste R&D en QC Laboratoria zijn er grote voordelen te behalen van tijdsbesparing, snelle resultaten verkrijgen, vereenvoudiging van de meetmethodes vergeleken met de klassiek dissolutie testers met bijbehorende meetmethoden. Kwalificatie van geautomatiseerde systemen met pompen neemt veel tijd in beslag en natuurlijk is er de onvermijdelijke noodzaak voor het vervangen van filters, pompslangen met de nodige regelmaat.

Er zijn dus aanzienlijke kosten te besparen die gemakkelijk kunnen worden terugverdient met de investeringskosten. Daarnaast hebben in-situ dissolutie systemen een aanzienlijk hogere sample throughput. Gemakkelijk kwalificaties en korte voorbereidingstijden resulteren in zeer korte down-times tussen de diverse dissolutie testen.

De ROI (Return On Investment) is gemiddeld 12 tot 16 maanden. Met een groeiend aantal fast-release producten en toch nog veel slow-release producten is het duidelijk dat een snel en flexibel dissolutie systeem veel voordelen kan bieden. Een klassiek dissolutiesysteem (tester, spectro en pomp) heeft gemiddeld 3 – 5 minuten nodig voor het meten van een run van 6 samples incl. blanco en standaarden. De IDS1000 doet dit alles in slechts 20 seconden gemiddeld inclusief een vol spectrum voor elke vessel. De fiber-optics bevinden zich geïntegreerd in the paddle in een holle shaft. De elektronica bevind zich in de in-situ dissolutietester zelf. Het geheel neemt weinig ruimte in beslag.