ptb111e sample compartiment

CONTACT MET PROLYSE

Telefoon: +31 (0)162 383100
Contactformulier »

 

Tablet hardheids tester voor het meten van hardheid, dikte en diameter

Belangrijke info over de kalibratie:

De huidige USP Pharmacopeia vereist dat de (kracht) sensor van een tablet hardheids testinstrument periodiek gekalibreerd wordt over het gehele meetbereik (of het bereik voor het meten van de samples) met een nauwkeurigheid van 1N. Alle PharmaTest tablet hardheids meetinstrumenten kunnen statisch worden gekalibreerd over het gehele meetbereik door het gebruik van diverse contragewichten.

Alle instrumenten ondersteunen controle van ten minste drie verschillende ijkpunten tijdens kalibratie om de lineariteit van de (kracht)sensor te controleren. Bovendien biedt PharmaTest de PT-MT3 magnetische tablet om de breekpunt detectie van het gehele instrument (krachtsensor en de mechanica van het instrument) te kalibreren.

Alle PharmaTest tablet hardheid modellen voldoen volledig aan de eisen van de huidige USP Pharmacopeia en EP.

Offerte aanvragen of vragen?

Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen of heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via:
Telefoon: +31 (0)162 383100
of klik hier voor het contactformulier

+Lees meer de PTB-311e tablet hardheids tester

PTB-311E Tablet Hardheids Tester met meting van dikte en diameter

PTB-311E-tablet-testing

PTB311E tablet testing

De PTB 311E wordt gebruikt om de hardheid van alle tabletten te testen tot 300 of 500 Newton (Optioneel) en de dikte (tot 15mm) en diameter (40/70mm. De PTB 311E is voorzien van een COM-poort voor gegevensoverdracht en een Printer poort om de resultaten uit te printen. Tevens is deze geschikt om bv te koppelen met een LIMS systeem. Het testresultaat wordt direct weergegeven op het grote LED-display van het instrument. De loadcel kan gekalibreerd worden voor alle parameters, met eenvoudige kalibratie menu’s. Het instrument voldoet aan de jongste eisen van EP <2.9.8> en USP <1217> pharmacopeia.

Afhankelijk van de tablethardheid kunt u handmatig 6 tot 10 samples testen per minuut. De gebruiker geeft een nominale van de hardheid, dikte en diameter in en drukt op de <Start> – toets. Als alle gegevens zijn verzameld drukt u op de <STOP> toets en u krijgt de resultaten met inbegrip van statistische gegevens afgedrukt op de aangesloten printer. Elke parameter is aan of uit te schakelen.

De automatische herstart optie maakt het mogelijk sneller te testen en geeft een hogere doorvoersnelheid van de samples in vergelijking met een handmatige Start procedure.

 

Kenmerken

    ptb111e oblong tension test

    Oblong Tension Test

  • Volledig USP <1217> en EP <2.9.8> compliant Dual mode instrument met lineaire snelheids verhoging en lineaire kracht toename
  • Ingebouwde meerpunts validatie procedure met bv een PT-MT magenetische tablet.
  • Programmeerbare print-out van kracht toename curve
  • Test set voor tension test van oblongs en tabletten beschikbaar
  • Automatische restart voor test, bv 10 samples achter elkaar meten.
  • IQ/OQ documenten worden gratis meegeleverd

 

magnetic tablet

magnetic tablet PT-MT3