ptg-s4-poeder-karakterisatie-sample

ptg-s4-poeder-karakterisatie-sample

 

CONTACT MET PROLYSE

Telefoon: +31 (0)162 383100
Contactformulier »

Dit is het gebied voor poeder testinstrumenten voor het bepalen van o.a. dichtheid van poeders zoals metaalpoeders, verbindingen, pigmenten met storthoek, doorstroom snelheid en meer.

Prolyse BV is exclusief dealer van PharmaTest producten voor de Benelux Landen.

Overzicht

De PTG-S4 poeder karakterisering instrument wordt gebruikt voor het testen van het gedrag van poeder en granulaten om productiekosten te reduceren en de kwaliteit te waarborgen en de consistentie van het eindproduct.

PTG-Series

Dit instrument is geschikt voor het testen de doorstroom tijd van poeders en granulaten, de meting van de Cone Angle (hoek van repose) van het verzamelde poeder kegel, bepalen van het gewicht, berekening van de dichtheid en het Volume van het poeder kegel. Daarnaast de EP/USP “stroombaarheid” door het meten van de doorstroomtijd van 100 gram van het monster door een bepaald mondstuk gieten (met bepaalde opening).

Offerte aanvragen of vragen?

Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen of heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via:
Telefoon: +31 (0)162 383100
of klik hier voor het contactformulier

+Lees meer over poeder karakterisering

PTG-S4 Automatische poeder karakterisering

PTG-S4 poeder karakterisering

PTG-S4 poeder-karakterisering

De geautomatiseerde PTG-S4 poeder tester wordt gebruikt voor het meten van het stroom gedrag van granulaten en poeders in overeenstemming met de huidige EP <2.9.36/17> en USP farmacopee alsmede met de internationale ISO 4324 normen.

Dit instrument is geschikt voor het testen van poeder Flow-tijd, de meting van de conus hoek (hoek van storten) van het verzamelde poeder op een platform. Daarnaast wordt een Poeder Flow-Chart afgedrukt. Tijdens het meten van het gewicht wordt de poeder dichtheid berekend almede de zgn Cone-angle. De EP “Stroombaarheid” is de doorstroomtijd van 100 gram van het monster door een bepaald mondstuk (verschillende afmetingen zijn beschikbaar) te gieten evt onder roeren met een bepaalde lepel. Het is uitgerust met een ingebouwde Sartorius balans bereik 1 – 350 mg, nauwkeurigheid 1,0 mg, en een ingebouwde printer.

Waarom meet men de stromings eigenschappen van poeder – vormen?

Er wordt geschat dat meer dan 50% van de gebruikte materialen in alle industriële toepassingen op een bepaald moment / fase in een poedervorm zijn. Deze poeders moeten worden getransporteerd, geïnjecteerd, voortgestuwd en doorlopen verschillende process stadia voordat ze hun definitieve vorm krijgen. Deze definitieve vorm kan een tablet zijn, een oplossing of zelfs een poeder formulering. De noodzaak voor onderzoek, regeling of controle voor een reproduceerbare poeder flow is in vele industriële toepassingen aanwezig.

ptg-s3-balans

Enkele toepassingen voor poeder karakterisering:

 • Ingangscontrole van ruwe materialen
 • Beheersing van productie kosten
 • Kwaliteit en consistentie van producten waarborgen
 • Onderzoek product kwaliteit van verschillende toeleveranciers
 • Ontwerp nieuwe productietechnieken
 • Onderzoek naar effect vochtigheid
 • enz. enz.

PT-IM100 – NIR Analyzer

pt-im100-karakteriseringPoeder karakterisering met NIR fotometrie De PT-IM100 is een innovatieve, betrouwbare en flexibele analyzer voor de identificatie van binnenkomende grondstoffen volgens EP <2.2.40 > en de kwalificatie van vaste toedieningsvormen zoals tabletten en crèmes. De methode maakt gebruik van een eenvoudige Fotometrische methode, dit resulteert in lage kosten per analyse voor product identificatie en zgn fingerprinting. Extra veiligheid of zekerheid wordt verkregen door materialen te verifiëren tegen een referentie materiaal of referentie monster. Voor het materiaal waarop het onderzoek betrekking heeft, kunt u een referentie bibliotheek van stoffen raadplegen. Dit garandeert een nauwkeurige analyse van de inkomende ruwe materialen in bulk, kruidenextracten, ruwe API-materialen, orthomolecular stoffen alsmede crème en zalf excipiënten.

Resultaten in slechts 5 stappen!

De technische werking van de PT-IM100 is gebaseerd op een innovatieve ontwikkeling van NIR spectroscopie. Het hart van het systeem is een gepatenteerde scanning technologie ontwikkeld door het Fraunhofer-instituut voor Fotonische Microsystems in Dresden. Met deze multifunctionele MEMS-gebaseerde procedure wordt het testmateriaal doorstraald met licht. Dit bespaart monstervoorbereiding en biedt het voordeel dat het gehele monster volume wordt geanalyseerd, niet alleen het oppervlak. et overgedragen energie profiel produceert een materiaal-specifieke vingerafdruk (fingerprint) dat kan worden geanalyseerd. Deze resultaten worden spectroscopisch vergeleken ten opzichte van referentie spectra van een geïnstalleerde bibliotheek voor een positieve identificatie.

De 5 stappen

 1.  Meting
 2.  Sample Type
 3.  Resultaat op display
 4.  Data verwerking
 5.  Rapportage

Kenmerken

 • Volledig conform EP <2.2.40>
 • op basis van NIR technologie met gepatenteerd scanning techniek
 • MEMS technologie onwikkeld door Fraunhofer instituut
 • Meettijd minder dan 15 seconden
 • Spectraal bereik 1.000 – 1.900nm