Zetpil Testers

Een zetpil bestaat uit een materiaal dat smelt bij lichaamstemperatuur of oplost door vocht en daarbij de medicinale stof afgeeft. Deze werkzame stof wordt vervolgens rechtstreeks opgenomen in het bloed via de wand van de endeldarm (het rectum). PharmaTest heeft hiervoor zetpil testers ontwikkeld.

Instrumenten

De PTS3-E zetpil tester is ontworpen voor de manuele controle van de zetpil desintegratie- of uiteenvaltijd. Het voldoet aan alle huidige eisen, zoals vastgelegd in de Duitse DAB en Europese EP <2.9.2> Farmacopee. De SPT6 Zetpil doorweektijd (penetratie) instrumenten kunnen worden gebruikt in elke PharmaTest Tablet desintegratietester. Het instrument voldoet in alle details aan de monografie van de EP <2.9.22> Apparatuur A.

Dialyse Cell

De Zetpil Dialyse Cell PTSW0 wordt gebruikt in een Vessel van een Dissolutie Tester. Het is geschikt om de concentratie van actieve of een zetpil of andere lypophilic dragers testen.

zetpil testers van pharmatest

zetpit tester van Pharmatest

 

Zetpil testers voor de desintegratie of uiteenvaltijd

De PTS3E zetpil testers zijn ontworpen voor de bepaling van de zetpil en pessarium desintegratietijd. Het voldoet aan de huidige eisen, zoals vastgelegd in de Europese farmacopee EP <2.9.2>.

Drie samples worden gelijktijdig getest, vooraf ingestelde periode van 1 minuut tot 10 uur ingegeven door de gebruiker. De sample containers worden over 180 ° gedraaid, zoals gespecificeerd is in de monografie.

Het waterbad heeft een capaciteit van 12 liter (4ltr voor elk van de samples). De totale rotatie tijd voor 180 ° is normaal gesproken 10 minuten, en de normale desintegratie tijd is ongeveer 30 minuten. Het bad, samplehouder en de test baskets kunnen worden verwijderd uit het instrument voor reiniging.

Door het thermostaat ontwerp (circuleert vanaf de bodem van het bad) wordt ervoor gezorgd dat er geen suppositorium materiaal in het verwarmingssysteem komt.

 Prolyse BV is exclusief vertegenwoordiger van Pharmatest produkten in de Benelux.