Veilig afwegen

Afwegen neemt een bijzondere positie in ten opzichte van de overige handelingen in laboratoria omdat het niet op elke gewenste werkplek kan plaatsvinden. Afzuiging beïnvloedt namelijk de weging. Het veilig afwegen van aktieve ingrediënten vraagt daarom om specifieke aandacht.

Nee, het zijn niet wat plexi-glasplaten die aan elkaar gelijmd zijn; dat wordt vaak gedacht.

Hier is echt over nagedacht; er wordt maximale veiligheid gegarandeerd. Er is patent gekregen op dit ontwerp vanwege de unieke eigenschappen van de vormgeving, oa een turbulentie vrije ruimte en het ontbreken van dode punten daarin.

 

Persoonlijke veiligheid is van bijzonder groot belang bij het afwegen van gevaarlijke stoffen. Dit is precies waar de ST1 serie van A1-SafeTech optimale omstandigheden en veiligheid biedt voor mens en materiaal. De unieke functionaliteit in het ontwerp zorgt voor een absoluut stabiele analytische balans bij het afwegen. De safety cabinet is ook beschikbaar voor andere applicaties (oa Titratie). – turbulentie vrij voor absoluut veilig afwegen met een analytische balans – luchtstroom is ten allen tijde van de analist vandaan – vrij van trillingen door een apart te bevestigen filtereenheid – unieke directionele ventilatiegeleider – gecertificeerd HEPA filtersysteem

 

De safety cabinets zijn verkrijgbaar in drie standaard maten (andere maten op aanvraag beschikbaar):

  • ST1 – 900 –>    90 * 60 * 75cm
  • ST1 – 1200 –> 120 * 60 * 75cm
  • ST1 – 1500 –> 150 * 60 * 75cm

De bodemplaat is van Graniet of optioneel van Trespa. meer info klik hier