5-in-1 tablet tester met geïntegreerde balans

Het semi-automatische tablettest systeem PTB 500 is een instrument met dubbele testmodi om vijf verschillende parameters van één tablet te meten. Hier kunnen hardheid, diameter (of lengte), dikte, breedte en het gewicht van tabletten worden bepaald. Het instrument beschikt over een geïntegreerde analytische weegschaal (PTB 500+) of een aansluiting voor een externe balans (PTB 500) en een sample carrousel. Het instrument is gemaakt in strikte overeenstemming met de EP <2.9.8> en USP <1217> Farmacopee.

PTB 500 heeft een carrousel om de tabletten te transporteren tussen het gewicht, de dikte en gecombineerde breedte, diameter (of lengte) en het hardheids teststation. PTB 500+ functies en geïntegreerde Sartorius analytische balans om het gewicht van de individuele samples te meten. Het basismodel PTB 500 heeft een aansluiting voor een externe balans. De meeteenheden kunnen worden geselecteerd uit mm of Inch en KP (Kilopond), N (Newton) of Sc (Strong Cobb).

Kalibratie en Validatie

De huidige USP Pharmacopeia vereist dat de loadcell van een tablethardheidstest instrument periodiek wordt gekalibreerd over het volledige meetbereik (of het bereik dat wordt gebruikt voor het meten van samples) met een precisie van 1 Newton. Alle hardheidstestinstrumenten van PharmaTest kunnen over het volledige meetbereik statisch worden gekalibreerd met behulp van verschillende traceerbare contragewichten. Alle instrumenten ondersteunen de controle van ten minste drie verschillende punten tijdens de kalibratie om de lineariteit van de loadcell te bewijzen.

voor meer informatie, zie hier