PTB-330 Tablet Hardness Tester

Het 5-in-1 tablet-testinstrument PTB 330 van Pharma Test is een instrument met dubbele test-modi om vijf verschillende parameters van één tablet sample te meten.

Hardheid, Diameter (of Lengte), Dikte, Breedte en het Gewicht van tabletten kunnen worden bepaald.

Met behulp van de unieke vingerafdruksensor is inloggen op het instrument eenvoudiger en veiliger dan ooit tevoren. Het instrument is gemaakt in strikte overeenstemming met de EP <2.9.8> en USP <1217> Farmacopee.

PTB 330 biedt twee modi voor de gewichtsmeting: weeg elk sample afzonderlijk, voordat het in het teststation wordt geplaatst of weeg alle samples samen en bereken het gemiddelde gewicht.

Het onderste stuk van het teststation is verwisselbaar. Het kan worden vervangen door een versie met een groef voor een optimale positionering van tabletten en oblongs die de neiging hebben om te bewegen tijdens de testprocedure. De meeteenheden kunnen worden gekozen uit mm of Inch en KP (Kilopond), N (Newton) of Sc (Strong Cobb).

Als een analytische balans is aangesloten op de PTB 330, wordt tevens het gewicht van de tablet (of tabletten) gemeten en direct overgebracht naar het instrument.

  • Testen van oblongs en caplets mogelijk
  • Meerpunts kalibratie tot 30 of 50kg
  • Interface mogelijkheden met LIMS en / of Netwerk
  • Standaard met validatie documenten