Veel vloeibare medicijnen en Vaccins worden in ampullen afgeleverd.
Kwaliteitscontrole van dit glaswerk is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen glasdeeltjes in de medicijnoplossing komen wanneer de ampul open is.
We bieden een volledig DIN / ISO 9187-conforme oplossing om de hardheid van lege ampullen tijdens de productie te testen: de ampul tester van PharmaTest: PTBA211E.

De test-arm wordt door middel van een stappenmotor in de hals van de te testen ampul bewogen.
De ampul wordt op een DIN / ISO-conforme drager geplaatst.
Zodra de test-arm de ampul raakt, verhoogt het instrument de kracht in een lineaire snelheidsmodus totdat het sample breekt, de gebruikelijke krachtsnelheid is 10 mm / min.
Zodra de ampul is gebroken, wordt de maximale kracht weergegeven en afgedrukt. De test-arm beweegt terug naar de uitgangspositie en is klaar voor de volgende test.
Omdat de operator een automatische herstarttijd kan invoeren, wordt de volgende test onmiddellijk uitgevoerd nadat een nieuw sample op de ampulhouder is geplaatst.

Een verplaatsbare bak bevat de ampulsteun; een scherm van plexiglas (perspex) beschermt de operator. Een ingebouwde lamp verlicht het behandelingsgebied om de juiste plaatsing van de ampul op de steun te vergemakkelijken.
Verwisselbare ampullenhouders maken het testen van alle soorten ampullen van 1-30 ml mogelijk.

Voor meer informatie over deze ampul tester, klik hier